Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Jos sinulla on kysyttävää hankkeeseemme liittyen, ota yhteyttä. 

Ensisijainen yhteydenottotapa on sähköposti (osta@omalentokentta.fi).

 Yritämme vastata mahdollisimman nopeasti. Koska tämä on ilmailijoiden vapaaehtoisuuteen perustuva hanke, teemme tämän vapaa-aikanamme ja aikataulu on tiukka, pyydämme esittämään kysymykset selkeinä ja lyhyinä, jotta ehdimme niihin mahdollisimman hyvin vastata. Mikäli samat kysymykset toistuvat useasti, voimme koota niitä tälle sivustolle nähtäväksi.

 

-------------------

Kysymys: Haluan osallistua yhteistarjoukseen, pitääkseni Menkijärven lentokentän ilmailukäytössä, mutta haluan olla mukana vain nyt määrittämälläni summalla. Onko tämä mahdollista?

Vastaus: Kyllä on - koko hanke on lähtenyt siltä ajatukselta, että nyt kerättävä rahasumma riittäisi lentokenttä-alueen ja vähintään miehistösaunan hankkimiseen ilmailijoiden yhteiskäyttöön. Toiminta tulisi mitä todennäköisimmin jatkumaan entisenlaisena, eli Lentokenttä-osuuskunnan pyörittämänä, ilman Osuuskunnalta perittävää vuokraa. Mikä käytännössä muuttuisi, olisi sopimuksissa mainittava omistajan nimi.

-------------------

Kysymys: Olette kertoneet, että lentokentän yhteisomistus tulisi mitä todennäköisimmin olemaan Osakeyhtiö-pohjainen. Miten tähän on päädytty?

Vastaus: Mietinnässä on ollut myös yhteismetsän, säätiön tai yhdistyksen perustaminen. Osakeyhtiö-malliin ollaan päätymässä mm. seuraavista syistä:

+ hallinnointikulut olisivat suhteellisen pienet

+ riski olisi rajattu kullakin osakkeenomistajalla lähinnä vain maksettuun pääomaan

+ sääntökirjauksilla voidaan suhteellisen hyvin varmistaa, että mikään ryhmittymä ei voi "kaapata" yhtiötä itsellensä. Tätä kirjoitettaessa (2.6.2017) mukaan on ilmoittautunut jo yli 100 eri ilmailuhenkistä yksityishenkilöä, yhdistystä tai yhtiötä (pääosan (n. 80) ollessa yksityisiä henkilöitä 1-3 metrin (300-900 euron) osuuksilla.

-------------------