Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

iUUTISOINTI

- 19.4.2017 Yleisradio teki uutisen Menkijärven lentokentän myynnistä

- 22.4.2017 Tällä sivustolla näytettävät valokuvat otettu Menkijärvellä

- 28.4.2017 Omalentokentta.fi - sivustoon tarvittava domain hankittu

- 29.4.2017 Järviradio haastatteli Don Seres:tä ja Kristian Rintalaa yhteisosto-hankkeeseen liittyen (jarviradio.fi)

- 29.4.2017 Lentoposti teki uutisen Menkijärven lentokentän myynnistä (lentoposti.fi)

- 1.5.2017 Järviradion 29.4.2017 tekemä haastattelu lähetettiin uusintana (jarviradio.fi)

- 2.5.2017 Omalentokentta.fi - sivusto tehty ja avattu

- 2.5.2017 Lentoposti uutisoi Omalentokentta.fi - yhteishankkeesta (lentoposti.fi)

- 4.5.2017 Sanomalehti Ilkka uutisoi Omalentokentta.fi - yhteishankkeesta (Ilkka.fi)

- 4.5.2017 Ilmailuliitto lähtee tukemaan Omalentokentta.fi-hanketta kertomalla siitä jäsenilleen (Ilmailuliitto.fi)

- 4.5.2017 Järviradion 29.4.2017 tekemä haastattelu  kuunneltavissa myös netin välityksellä (mp3-tiedosto)

- 4.5.2017 klo 2359 - alkuperäinen deadline mukaantulolle yhteisosto-tarjoukseen

- 5.5.2017 klo 12.00 - mukaantulon takarajaa siirrettiin, koska mukaantulijoita tuli tasaiseen tahtiin

- 5.5.2017 klo 14.24 LÄHETIMME KIRJALLISEN OSTOTARJOUKSEN SENAATILLE

- 5.5.2017 Lentoposti uutisoi Omalentokentta.fi-yhteistarjouksen tekemisestä Senaatille (lentoposti.fi)

- 9.5.2017  Senaatti-kiinteistöt ilmoitti, ettei tarjouksemme ollut euromääräisesti korkein, eikä siitä syystä johda jatkotoimiin heidän kanssaan.

- 22.5.2017 Olimme yhteydessä korkeimman tarjouksen tehneeseen tahoon ja aloitimme neuvottelut virallisen tarjouksen tekemistä varten lentokenttä-alueesta ja miehistösaunasta.

- 1.6.2017 Senaatti-kiinteistöt myi koko kokonaisuuden (ranta-alue + lentokenttäalue) korkeimman tarjouksen tehneelle, 260.000 euron kauppahintaan ja samana päivänä irtisanoi miehistösaunan vuokrasopimuksen. Kaupasta uutisoi mm. lentoposti ja Yleisradio (lentoposti.fi) (yle.fi)

- 2.6.2017 Senaatti-kiinteistöistä vahvistettiin, että Alajärven kaupungilla on 3 kuukauden etuosto-oikeus myytyyn maa-alueeseen (aiemmin olimme luulossa, että etuosto-aika olisi 30 vrk, mutta tämä "tietomme" osoittautui vääräksi). 

- 5.6.2017 Teimme kirjallisen ostotarjouksen lentokenttäalueesta ja miehistösaunasta uudelle lentokenttäalueen omistajalle. Pyysimme kirjallista vastausta 12.6.2017 mennessä. 

- 11.6.2017 Saimme vastauksen uudelta omistajalta, missä hän kirjoittaa ymmärtävänsä huolemme lentokentän tulevaisuudesta. Hän ehdottaa, että jatkamme neuvotteluja sen jälkeen, kun tiedämme, aikooko Alajärven kaupunki käyttää etuosto-oikeuttaan.

- 14.6.2017 Kävimme tapaamassa Alajärven kaupungin johtoa. Kerroimme tästä ilmailijoiden yhteishankkeesta, esitimme huolemme lentokenttien vähenemisestä Suomessa, sekä luovutimme Ilmailuliiton vetoomuksen, missä Alajärven kaupungin päättäjiä pyydettiin varmistamaan lentokentän säilyminen ilmailukäytössä (Ilmailuliiton 13.6.2017 päivätty vetoomus)

- 15.6.2017 Lentokenttä-alueen ja rantatontit ostanut yksityishenkilö ilmoitti halustaan lahjoittaa lentokentän Alajärven kaupungille, mikäli se ei käytä etuosto-oikeuttaan rantatontteihin (yle.fi)

- 19.6.2017 Alajärven kaupunki päätti käyttää etuosto-oikeuttansa koko myytävänä olleesta maa-alueesta (lentokenttä + ranta-alue), eikä siten ottanut vastaan lentokentän osuudesta tarjottua lahjoitusta. Päätös syntyi kaupunginhallituksessa äänin 4-5. (yle.fi) (ote Alajärven kaupungin hallituksen pöytäkirjasta, (lähde: alajarvi.fi) )

- 20.6.2017 Alajärven kaupunki vahvisti meille sähköpostitse, että se tulee käyttämään etuosto-oikeuttaan. Saamamme tiedon mukaan lisämääräraha-päätös mennee vielä elokuun 2017 valtuustolle ja että lentokentän jatko-suunnitelmia kaupunki tekee sen jälkeen, kun etuosto on saatettu loppuun.

- 21.6.2017 Lentoposti uutisoi Alajärven kaupungin päätöksestä käyttää etuosto-oikeutta (lentoposti.fi)

 ------------------------------------

21.6.2017 Tällä hetkellä näyttää erittäin todennäköiseltä, että Menkijärvi tulee säilymään ilmailukäytössä tulevina vuosina ja toivottavasti vuosikymmeninäkin. Tämä on hieno uutinen :) Todennäköisin vaihtoehto näyttää olevan, että Alajärven kaupunki pysyy koko alueen omistajana ja että se tulee jatkamaan lentokentän ja miehistösaunan vuokrasopimusta Menkijärven lentokenttä-osuuskunnan kanssa ja toiminta jatkuu Menkijärvellä samantapaisena kuin nytkin (omistajuus vain siirtyy Senaatilta Alajärven kaupungille). 

------------------------------------

Olemme kuitenkin myös kertoneet Alajärven kaupungin johdolle, että mikäli se haluaa myydä lentokenttä-alueen ja miehistösaunan tälle ilmailijoiden yhteisliittymälle tai muuten tehdä yhteistyötä kanssamme, olemme edelleen valmiita jatkamaan neuvotteluita. Alajärven kaupunki olisi tottakai myös tervetullut osa-omistamaan tätä osakeyhtiötä.

Tavoitteemme on edelleen sama kuin tämän vapaaehtois-projektin alussakin: Varmistaa, että Menkijärven lentokenttä pysyy ilmailukäytössä myös tulevina vuosikymmeninä. 

 

------------------------------------

Elokuu-syyskuu 2017: Mikäli etuosto-oikeuttaan käyttävä Alajärven kaupunki haluaa jatkaa neuvotteluja lentokentän ja ranta-saunan myymisestä meille, otamme yhteyttä kaikkiin mukanaoleviin ja

* tarkennamme aikataulun, milloin rahat tulee siirtää perustettavalle tilille

* lähetämme valtakirjat/tarvittavat sopimukset kaikille yhteisosto-hankkeeseen mukaantuleville. Em. papereiden allekirjoittaminen on edellytys mukaantulolle. Tällä halutaan varmistaa, että kukaan osallistuva taho ei voi hakea perusteetonta hyötyä itsellensä ja että päätökset tehdään ilmailu-ajatus edellä, aktiivinen lentotoiminta Menkijärven lentokentällä myös pitkälle tulevaisuuteen varmistaen.

* tällä hetkellä käymme vielä läpi eri vaihtoehtoja, miten yhteisomistajuus lentokentästä voitaisiin järkevimmin ja kustannustehokkaasti hoitaa. Tällä hetkellä todennäköisin toteutustapa on sitä varten erikseen perustettava osakeyhtiö.

* Olemme saaneet yksittäisiltä mukaanlähteneiltä perusteltuja kysymyksiä siitä, miten voidaan varmistaa, että mikään ryhmittymä ei osakeyhtiössä saisi "kaapattua" valtaa itselleen tai ettei osakkailta voitaisi vaatia lisäinvestointeja tulevaisuudessa. Nämä kysymykset otetaan vakavasti ja olemme luottavaisia, että hyvällä etukäteisvalmistelulla (yhtiölle määritellyt säännöt ja niissä mm. sovitut päätöksentekotavat) näihin huoliin saadaan vastattua.